Pressemelding – Eierskifte i Aarbakke AS

 In Uncategorized

Inge Brigt Aarbakke og HitecVision (Moreld AS) har blitt enige om at Inge Brigt overtar alle aksjer i Aarbakke AS. Med på laget har Inge Brigt fått med seg Westco Investering AS. Dermed vil Inge Brigt Aarbakke og Westco Investering stå som eiere med 50% andel hver.

«Tiden sammen med HitecVision har vært en reise med vekst og utvikling av et selskap med stolte tradisjoner. Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten den kraften og kompetansen HitecVision har tilført oss» sier Inge Brigt Aarbakke og forsetter, «med fortsatt lokalt eierskap er vi klar for å videreføre og bygge på den plattformen som er lagt». «Sammen med våre høyt verdsatte kunder og leverandører er vi overbevist om at Aarbakke fortsatt vil være en aktør som vil bidra sterkt til deres videre suksess.»

Dermed er et unikt felles eierskap og samarbeid med HitecVision kommet til en slutt. Det felles eierskapet har vart i 14 år, men det har lenge vært klart at HitecVision/Moreld skulle selge.

Partnerskapet har vart lengre enn den opprinnelige plan og stått stødig gjennom flere «oljekriser», frem til at Aarbakke i fjor leverte sitt beste år noensinne, og som det ser ut i dag kan 2020 bli enda bedre.

«Aarbakke er et av Norges best ledede industrikonsern» sier Senior Partner i HitecVision Atle Eide. «Den kulturen Inge Brigt sammen med sine ansatte har utviklet er unik i enhver sammenheng og har skapt en internasjonalt konkurransekraftig industribedrift. Markedsandelene har økt hvert år siden oljekrisen i 2014. Det har vært et mål for HitecVision å overlate vår eierandel til et miljø som forstår Jæren, og som sammen med Inge Brigt kan ta bedriften videre. Å jobbe med Aarbakke er det kjekkeste jeg har gjort som investor» avslutter Eide.

For det nyetablerte, HitecVision eide industrikonsernet Moreld, som nylig ble den formelle eieren av Aarbakke og som ledes av Geir Austigard, er salget en del av konsernets strategi om økt fokus på virksomheter utenfor oljebransjen. Austigard sier; «Aarbakke AS er et flott og veldrevet selskap med en meget spennende fremtid foran seg. Samtidig er Moreld sin strategi å vri virksomheten mot produkter og totalleveranser i nye segmenter. For Aarbakke sikrer endringen et solid og langsiktig lokalt eierskap, mens for Moreld gir salget en mulighet for akselerert investering mot de nye bærekraftige industriene».

Contact Us

Please feel free to contact us if you have any questions. We'll get back to you right away.

Start typing and press Enter to search